Ponedeljek, Marec 28, 2022
  9 odgovori
  21.8 tisoč obiskov
Ta funkcija omogoča uporabnikom, da prikličejo vgrajene funkcije KUTOOLS z uporabo kode VBA, kot sledi:

1. V projekt dodajte sklic na KutoolsforExcel (kot je prikazano na naslednji sliki)

Pritisnite Alt + F11 bližnjice, da odprete urejevalnik VB v Excelu, nato kliknite Orodja > Reference ... dodati KutoolsforExcele kot reference v projektu VBA.

VBA-01.png
VBA-02.png

2. Uporaba CallKutoolsAction metoda v kodi VBA za klic določene funkcije KUTOOLS, ki vsebuje parameter vrste štetja Actions, ki določa, katero funkcijo posebej poklicati, kot je naslednja koda:

Sub CallKutoolsActionDemo()
'Call the Compare Cells function
Call Callkutoolsaction(CompareCells)
'Invoke the About function
Call Callkutoolsaction(About)
End Sub
Pred 2 leti
·
Všeč mi je vaš blog, zelo zanimiv in poučen.
Pred 2 leti
·
Hi,
Na enak način poskušam dodati Kutools for Word, vendar v orodjih - referencah pogrešam "KutoolsforWord", mi lahko pomagate, prosim? (Seveda ga imam nameščenega :) )
Pred 2 leti
·
Hi,
Na enak način poskušam dodati Kutools for Word, vendar v orodjih - referencah pogrešam "KutoolsforWord", mi lahko pomagate, prosim? (Seveda ga imam nameščenega :) )

Žal ga nimamo v Kutools for Word.:)
da, kutools niso na voljo za word
Pred 4 meseci
·
Ali lahko dodamo črtne kode z vba? Uspelo mi je odpreti okno s črtno kodo s klicem CallKutoolsAction(insertbarcode)

vendar želim, da koda vba vnese podatke, namesto da jih doda ročno, saj moram dodati več črtnih kod.
Pred 4 meseci
·
Ali lahko dodamo črtne kode z vba? Uspelo mi je odpreti okno s črtno kodo s klicem CallKutoolsAction(insertbarcode)

vendar želim, da koda vba vnese podatke, namesto da jih doda ročno, saj moram dodati več črtnih kod.
Zdravo,

Hvala za vaše vprašanje! Kutools podpira klicanje svojih funkcij prek VBA, kot je odpiranje okna s črtno kodo s CallKutoolsAction(insertbarcode). Vendar trenutno ne podpira uporabe VBA za vnos podatkov neposredno v funkcijo črtne kode. Sporočite nam, če imate še kakšna vprašanja!

Amanda
Pred 3 meseci
·
zdravo svet
2 tedni
·
Kako lahko nastavimo nastavitev za klicano dejanje?

Na primer, spodaj bo odprlo CombineRowsColumnorCellswithoutLosingData, vendar lahko povem, katere možnosti uporabiti v makru.

`` `
PodklicKu()

CallKutoolsAction (združi vrstice, stolpce ali celice brez izgube podatkov)

End Sub
`` `

Kot

`` `
Izberite (Združi stolpce, Združi vrstice, Združi v eno celico)

Določite ločilo (presledek, nič, nova vrstica, podpičje, drugo ločilo[ ] )

Rezultat postavite v (levo celico, desno celico)

Možnosti (Ohrani vsebino združenih celic, Izbriši vsebino združenih celic, Spoji združene celice)

Uporabite oblikovane vrednosti
`` `
Kako lahko nastavimo nastavitev za klicano dejanje?

Na primer, spodaj bo odprlo CombineRowsColumnorCellswithoutLosingData, vendar lahko povem, katere možnosti uporabiti v makru.

`` `
PodklicKu()

CallKutoolsAction (združi vrstice, stolpce ali celice brez izgube podatkov)

End Sub
`` `

Kot

`` `
Izberite (Združi stolpce, Združi vrstice, Združi v eno celico)

Določite ločilo (presledek, nič, nova vrstica, podpičje, drugo ločilo[ ] )

Rezultat postavite v (levo celico, desno celico)

Možnosti (Ohrani vsebino združenih celic, Izbriši vsebino združenih celic, Spoji združene celice)

Uporabite oblikovane vrednosti
`` `
Zdravo,

Kutools trenutno ne podpira določanja nastavitev pri klicu funkcije prek VBA. Pokličete lahko le samo funkcijo, ne pa tudi vnaprej določite njenih možnosti znotraj makra.

Sporočite nam, če imate še kakšno vprašanje!

Amanda
  • Stran:
  • 1
Za to objavo še ni odgovorov.